">

A fény útja

A Reiki

 

 

A "Reiki" szó egy japán szóösszetétel, jelentése: Univerzális Energia.

A Reiki nyugaton, mint Japánból származó kézrátételes gyógyító technika terjedt el a II. világháború után.

Sokan hallottunk már a kézrátétellel történő gyógyításról. Bár ez a módszer ősi, és az energiák átadásán alapul, sokan még mindig kételkednek benne.( pedig már a kezelés szó is erről árulkodik nyelvünkben).


A REIKI használata során is hasonló módon történik a gyógyítás. A gyógyító ,energiát ad a beteg, vagy rosszul működő testrészeknek. A kezelés során nem saját energiáit adja át, hanem mintegy csa
tornaként az univerzális energiákat közvetíti.

A Reiki szelíd és intelligens energia.

Minden egyes emberre (élőlényre) másként hat, de hatását mindig ott fejti ki, ahol a befogadónak a leginkább szüksége van rá, és a kezelt csak a szükséges mértékben veszi fel.

A kezelés során a probléma jellege, a kialakult állapot és a cél - regenerálódási képességünk hatékony javítása, múltbeli traumák oldása, ezen traumák jelenünkre gyakorolt hatásának csökkentése, ill. a jövőnk támogatása - alapján dől el, hogy a Reiki hol fog hatni.

A kezelés során a kezelt személy feltöltődik a reiki energiával, amely támogatja a test öngyógyító folyamatait, a méregtelenítést és segít megteremteni az elme nyugalmát.

Bár a reiki kezelés nem helyettesíti az orvosi ellátást, mivel jelentősen javítja a fizikai és mentális közérzetet, s lényünk olyan területeire is pozitív hatást gyakorol, melyet a nyugati orvostudomány nem, vagy csak kevéssé ismer, kedvezően hat minden egészségügyi probléma esetén.